Olet täällä

Influenssarokotteet jaetaan tänä vuonna ajanvarauksella

Rääkkyläläisillä on mahdollisuus hakea influenssarokote terveysasemalta viikosta 44 alkaen. Rokote on maksuton alle 7-vuotiaille ja yli 65-vuotiaille, raskaana oleville, varusmiespalveluksen aloittaville, sairautensa puolesta riskiryhmiin kuuluville sekä heidän lähipiirilleen. Rokotteet jaetaan tänä vuonna koronapandemiasta johtuen ajanvarauksella. 

Kausi-influenssalla tarkoitetaan A- ja B-virusten aiheuttamaa hengitysteiden tulehdusta, joka on eri tauti kuin ”tavallinen flunssa” tai nuhakuume. Influenssa alkaa äkillisemmin ja on oireiltaan rajumpi. Tyypillisiä oireita ovat korkea kuume, voimakkaat nivelkivut, vilunväristykset, väsymys, päänsärky, huonovointisuus ja kova yskä. 

Tehokkain suoja influenssaa vastaan on rokote. Se ehkäisee sairauden 50–80-prosenttisesti ja lyhentää taudin kestoa. Rokote on suositeltavaa ottaa hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tartunta-aaltoa, joka ajoittuu usein vuodenvaihteeseen. Hyvän vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin kaksi viikkoa. Influenssavirukset muuntuvat jatkuvasti, joten viime tai edellisvuonna otettu influenssarokote ei suojaa enää tänä vuonna taudilta.  

Koronatilanteen vuoksi on erittäin tärkeää, että pystymme pitämään huolta turvaväleistä ja välttämään samaan tilaan kokoontumisen suurella väkijoukolla. Tästä johtuen rokotteet jaetaan vuonna 2020 vain ajanvarauksella. Kannustamme lämpimästi jokaista riskiryhmään kuuluvaa tai riskiryhmään kuuluvan läheistä varaamaan ajan rokotukseen.  
   

Näin varaat ajan rokotukseen:  

Ajanvaraus ensisijaisesti neuvolan terveydenhoitajalta puhelinnumerosta 043 826 3712 arkisin kello 9-10 tai puhelinnumerosta 013 330 2243 (terveysaseman yleinen ajanvaraus) arkisin kello 8-16.