Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Rääkkylän asukkaan oikeus.

Olet täällä

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja kohentaa toimintakykyä ja liikkumista, jos nämä ovat heikentyneet tai uhkaavat heikentyä. Ohjaus, neuvonta, harjoittelu ja muu fysioterapia sekä mm. fysikaaliset hoidot kivun ja oireiden hoidossa suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan kanssa. Seurannan lisäksi kuntoutujia kannustetaan omaehtoiseen terveytensä ja liikuntakykynsä hoitamiseen.

Yksilöllisen terveyttä edistävään ohjaukseen ja neuvontaan voi varata ajan ilman lääkärin lähetettä. Terapioihin ja hoitoihin tarvitaan lääkärin lähete. Fysioterapiayksikön henkilöstö järjestää lisäksi erilaisia ryhmiä pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille.  

Fysioterapiaan voi olla yhteydessä myös arjessa tarvittavista apuvälineistä. Terveyskeskuksesta lainattavia välineitä ovat liikkumisen apuvälineet (sauvat, kävelytelineet, pyörätuolit) sekä päivittäisiin toimintoihin (peseytyminen, wc, ruokailu, pukeutuminen) liittyvät apuvälineet. Lyhytaikaiseen lainaan apuvälineitä saa esim. leikkausten ja tapaturmien jälkeen. Pitkäaikaiskäytön edellytyksenä on pitkäaikainen tai pysyvä toiminnan haitta. 

Tärkeät puhelinnumerot

Ajanvaraus ja apuvälinelainaus

043 826 3747
Ajanvaraus ja apuvälinepäivystys arkisin klo 11 -11.30