Rääkkylän kunta on valmistautunut tukemaan perheitä ja lapsia kaikissa tilanteissa niin, että lapsen etu varmistuu ja perheiden oikeudet toteutuvat. Työskentelytavoista sovitaan jokaisen perheen kanssa erikseen, yksilöllisistä lähtökohdista.

Olet täällä

Kouluterveydenhuolto

Rääkkylän kunta on sitoutunut lapsen ja nuoren terveyden edistäminen, terveen kasvun, kehityksen sekä oppimisen tukemiseen.

Kouluterveydenhoitaja on lasten ja nuorten luottohenkilö: hänen puoleensa voi kääntyä kaikissa terveyteen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja asiat käsitellään aina luottamuksellisina.

Kouluterveydenpalvelut

Terveystalo järjestämän kouluterveydenhuollon tavoitteena on lapsen ja nuoren terveyden edistäminen tukemalla kasvua, kehitystä ja oppimista. Kouluterveydenhoitaja on lasten ja nuorten luottohenkilö: Hänen puoleensa voi kääntyä kaikissa terveyteen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja asiat käsitellään aina luottamuksellisina.

Koulukuraattorin tehtävä on tukea sosiaalista kasvua ja kehitystä sekä auttaa oppilaan pulmatilanteissa. Kun lapsi haluaa jutella aikuisen kanssa, huoltaja voi myös ottaa yhteyttä. Esimerkiksi koulukiusaamiseen tai kotiongelmiin liittyvät asiat kuuluvat kuraattorille.

 Kouluterveydenhoitaja tapaa jokaisen peruskoululaisen kouluvuoden aikana. Myös koululääkäri tapaa 1., 5. ja 8. luokan oppilaat.

Kouluterveydenhoitajan kautta tapahtuu myös kutsuntatarkastukset.

Tärkeät puhelinnumerot

Kouluterveydenhoitaja

043 8263 712
Nina Turpeinen
Kouluilla maanantaisin ja torstaisin, puhelinaika klo 9 - 9.30

Koulukuraattori

013 330 6273
Karoliina Ohvanainen

Me autamme sinua